СофтУниада – национално състезание по програмиране и ИТ – 9-10 януари 2016 @ СофтУни

Елате на СофтУниада – състезание по програмиране и разработка на софтуер за ученици, студенти и работещи, организирано от Софтуерния университет.

Softuniada

Какво е СофтУниада?

СофтУниада” е конкурс по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. За участие в СофтУниада, има две възможни категории. Можеш да се регистрираш за участие за една от двете или и за двете:
  • Състезателно програмиране – участниците в тази категория ще се изправят срещу 10 задачи, които трябва да решат в рамките на 5 часа, с автоматично оценяване в реално време (с judge система). Участието е индивидуално, като може да се използват всякакви материали по време на състезанието: книги, учебници, Интернет ресурси. Състезанието ще се проведе на 9 януари 2016 г. в СофтУни.
  • Уеб / софтуерна разработка – участниците разработват уеб / софтуерни приложения и предават URL към приложението + кратко описание на проекта (презентация) + линк към сорс кода (например в GitHub). В тази категория попадат уеб приложениямобилни приложения, настолни приложения, вградени системи и друг вид софтуерни разработки. Могат да участват отбори до няколко души, но се допуска и индивидуално участие. До финала се допускат най-добрите проекти във всяка категория, селектирани от журито. Представяне и защита на живо проектите от тази категория ще се състои на 10 януари 2016 г. 

Участието в СофтУниада е в две възрастови групи

  • Младша възрастова група – до 16 години
  • Старша възрастова група – над 16 години

Регистрация за участие

Регистрацията за участие в СофтУниада се извършва от сайта на събитието: http://softuniada.softuni.bg.